Nieuws

 


FA089-D.jpg

 

e niet - gekneepte Duitse binding.

 

De onderstaande voorbeelden zijn handgebonden boeken waarvan het boekblok vrijwel onbeschadigd was. Het papier is van geen goede kwaliteit en door de tand des tijds aangetast. Daarom werd beslist deze emotioneel waardevolle boeken niet te knepen. 

 

Img0450.jpgImg0455.jpg

Img0458.jpgImg0476.jpg

 

Ons Kookboek, een uitgave van de boerinnenbond werd voor het eerst uitgeven in 1927. De ingebonden versie maakt geen melding van een jaartal, enkel wordt vermeld onder het onderschrift 'uitgave van de boerinnenbond' - 315de duizendtal. Het boek bevat 308 pagina's. Het is vermoedelijk een uitgave van het jaar 1949.

Het volledige boekblok met de originele kaft is verwerkt in een niet - gekneepte Duitse binding. De kaft bestaan uit geel - bruin leder met een titelschrift in gouddruk op donker bruin etiketten - leder.  De schutbladen zijn sierpapier van Italiaanse herkomst. De kapitaaltjes zijn handgenaaid met DMC borduurgaren in bijpassende kleuren. 

Recent is de versie van 1927 samen met 'Ons oorlogskookboekje' opnieuw uitgebracht in een handig opbergdoosje - ISBN 9789491395055

oplage: 1

 Img0479.jpg

 

 

  

Img0459.jpg

 Img0460.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier is het volledige boekblok met de originele kaft verwerkt in een niet - gekneepte Duitse binding. De kaft bestaat uit met traditionele renaissance micro kristallijne was geboend kalfsleder voorzien van een titeltekst in blinddruk met een 17e eeuws lettertype (heden verkocht door PS Engraving England) en een geëmbosseerd kruis, gemaakt naar het originele titelblad.  De schutbladen conquer ivoor 100 gr/m², rood leeslint en opgeplakte kapitalen. 

Het Nieuw Testament uit het Grieks vertaald door Th. Van Tichelen is een uitgave van 1926.  

 Oplage: 1 

 

Img0461.jpgImg0462.jpg

Img0463.jpg

 

De dagelijkse methode "ASSiMiL" door A. Cherel ITALIAANS ZONDER MOEITE uitgave 1964  is herbonden - boekblok met originele kaft - in een rood natuurlinnen kaft met titelschild in etiketten - leder met gouddruk. Een niet - gekneepte Duitste binding, schutbladen: grijs wormpapier, rood leeslint en opgeplakte kapitalen. Voorsnedehoeken en platten afgerond.  Rechte rug. 

Oplage: 1

 

 

De commentaren zijn gesloten.